Res med stil

Att resa är något som har blivit både lätt och billigt nu för tiden, och det är inte längre lika spännande att sätta sig på det där flygplanet eller tåget som när man var liten. Men att resa är något man kan göra med stil, och då blir det mycket roligare. Det kan röra sig alltifrån att köpa en bra tidning på flygplatsen istället för att sitta med mobilen hela tiden, till att se fram emot vad det är man får för mat på planet.

 

En sak är i alla fall säker: att resa kräver minst en väska, och att packa denna är ett faktum. Men en resväska kan vara både praktisk och snygg, och det behöver inte alls vara pest och pina att packa denna. Något som definitivt gör det lättare och är mer effektivt är att ha med sig mer än en väska och packa denna utefter ett tema. Menar inte att du ska ha med dig två stycken gigantiska resväskor, men kanske en väska för vanligt bagage, ett handbagage och en necessär. Det är definitivt en investering att köpa en bra kabinväska, både en lite större och en mindre, som går att ha med sig på både kortare och längre resor. Dessa väskor kan både vara funktionella och snygga, inte alls bökiga och tråkiga.

 

Snygga och praktiska kabinväskor och handbagage finns hos bagsonline.se

 

Att resa med stil innebär även att packa med sig de förnödenheter som man kan tänkas behöva under resan. Om man till exempel ska iväg på en riktigt lång flygresa kan det vara bra att ha med sig tillbehör som ansiktsmask för att sova bättre, paraplyer för ifall det skulle regna på resan, och reseadaptrar för all elektronik som kommer att behövas laddas under resans gång. Om man är iväg på en affärsresa och ett riktigt viktigt möte väntar när planet har landat är det extra lyxigt att ha haft slipsen i ett slipsfodral istället för att ha den nedknökad i handbagaget.

 

Glöm inte att ta med dig paraplyet på resan! 

 

Förutom ett större bagage och nödvändiga accessoarer är mindre bagage även att föredra. Om man ska iväg på en längre resa så är det inte en bra idé att slänga ner allt i en stor väska då det finns risk för att denna försvinner på vägen. Packa ner så mycket förnödenheter som du kan i ett handbagage, till exempel en ryggsäck. Ha alltid med hygienartiklar i resestorlek i handbagaget och ett par rena underkläder! Pass, plånbok, dator och andra värdesaker är också bäst att förvara i handbagaget där du kan ha uppsikt över dem hela tiden.

För resten av de hygienartiklar som en behöver ha med sig på en resa så är det helt klart med att resa med stil när man lägger ner dessa i en snygg necessär istället för att bara slänga ner dem i en ful plastpåse. Man kan självklart unna sig en necessär från prestigefyllda märken som Louis Vuitton, men det finns definitivt billigare varianter som är lika bra. Märket Björn Borg har mängder av snygga och praktiska necessärer som passar alla som vill resa med lite stil.

Snygg necessär från märket Björn Borg.

Som ni märker så går det oundvikligen att resa med stil samtidigt som det både är praktiskt och inte särskilt dyrt heller. Det blir mycket roligare att åka iväg på en resa ifall man har planerat lite innan och är organiserad i sitt packande, istället för att stresspacka samma dag och bara slänga ner allt i en och samma väska – en riskerar att glömma mycket då! Att organisera sin packning och planera i tid är det riktiga sättet att resa med stil.

 

 

 

 

 

 

Liknande artiklar