Spring & Summer 2014 Modetrender

Det är ännu några månader kvar innan våren och sommaren är här, men det borde inte hindra någon från att redan nu ha koll på vilka trender som kommer vara på marknaden inom mode! Här är några av de måsten i vår och sommar.

Vitt

Om du brukar spilla ner dina kläder så har du till ungefär maj innan du måste lära dig att bli stadig med handen; vitt från topp till tå är något som har synts mycket på modevisningarna för den kommande vår och sommar kollektionen. Var helt säker på detta; en helt vit kostym kommer att vara en nödvändighet för din garderob den här sommaren – gör det ännu snyggare med någon färgdetalj!

Ports 1961 och Dolce & Gabbana

Tjocka ränder

Förra säsongen så var det stora rutor, den här säsongen är det stora ränder. De djärvaste kläderna inom detta var de horisontella mönsterna av Moschino och Miharayasuhiro. Dock så är det en kostym i tjocka ränder som verkligen kommer att fånga allas uppmärksamhet, kolla Valentino och Wooyoungmi för dessa.

Valentino och Miharayasuhiro

Blommigt

Det är dags att blomstra! Blommorna har dykt upp på många fler än bara ett ställe, och vi kan lätt påstå att det är mönstret för den här säsongen. Guccis helt blommiga kostym kanske inte riktigt är din stil, men du kan alltid uppdatera din garderob med den här stilen genom att inhandla ett par blommiga sommarshorts eller Pradas utstickande resbag med hawaii-mönster.

Prada och Gucci

Väl skräddarsydda tunikor

Efter säsong på säsong av smalt åtsittande skjortor, den här gången har designerna verkligen gjort uppror. Löst åtsittande tunikor – antingen med farfars eller vanliga kragar – sågs på modevisningarna, burna nästan exklusivt under skräddarsydda kostymer med en hint av fåll utstickande under jackan.

Spencer Hart och Vivienne Westwood

40- och 50-talet

Influenser från det amerikanska 40- och 50-talet kommer att synas väldigt mycket den här säsongen. Löst skurna byxor med går högt upp till midjan, kritrandiga detaljer och mönster och kragar som bärs över jackor.

Ermenegildo Zegna och Missoni

Den långa kappan

Designerna i Milano har insett att några länder – precis som vårt – inte är välsignat med torrt, medelhavs klimat året runt; ibland så är en kappa nödvändig även under de varmaste dagarna. Den här säsongen så är trench coats med tunna bälten lösningen. Leta efter en som slutar mellan anklarna och låret och även ett väldigt tunt tyg med en så stark färg som du vågar ha.

Fendi och Dries van Noten

Läder

Trots att det är allmänt känt att italienarna tillverkar något av det bästa lädret i hela världen, så var det ändå en överraskning att se att så mycket läder var med i sommarens kollektion. Dock så genom att ta bort fodret och genom att göra tyget så tunt som möjligt, så har lädret omarbetats för att vara ett lämpligt tyg för sommarplagg så som shorts, tunna byxor och särskilt för lösa med ändå väl strukturerade t-shirts.

Hermès och Dior Homme

Ljusgrått

En smalt åtsittande grå bomulls kostym borde vara det du vänder dig till när det kommer till skräddarsydda sommarplagg. Dock så är den gråa färgen i år ännu ljusare än vad den har varit innan, varierande från en mörkare ljusgrå färg till den allra ljusaste gråa färgen (alltså, en färg endast lite mörkare än vitt). Färgen sågs även på shorts från Jil Sander och tröjor från Z Zegna. Den här färgen kommer att synas mycket i sommar!

Emporio Armani och Z Zegna

Rosa

Klockor i rosguld är en av de största trenderna inom mäns klockor i år, så det kanske inte kommer som en överraskning att rosa har synts mycket på modevisningarna. Dock så var den fullständiga variationen av färger den här säsongen en överraskning. Välj mellan de mer blygsamma pastellerna, eller de lite mer färgstarka rosa nyanserna, så länge du har minst ett plagg i rosa i din garderob den här våren!

Paul Smith och Alan Taylor

Reptilmönster

Reptilreferenser kommer att synas mycket den här säsongen, från grått ormskinn från Hermes till mönstret av krokodilskinn från YMC.

Wooyoungmi och Trussardi

Militärmönster

Och slutligen – militärmönstret. Så de byxorna i militärmönster du köpte förra vintern kan du ta fram igen. Det här mönstret syntes på kläder ifrån Valentino, Ami och Belstaff och det är rätt tydligt att militärmönstret kommer att stanna kvar ännu en säsong.

Lee Roach och Valentino

Liknande artiklar